Vyhledávání


Kontakt

Mgr. Zora Ulbertová
Poděbradova 1123, Hradec Králové 2, 500 02

telefon: 495539113

E-mail: zora.ulbertova@ tiscali.cz

 

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.

Lída Helligerová 

Vystudovala Gymnazium J. K. Tyla v Hradci Králové, Státní konzervatoř v Pardubicích  - obor zpěv a od dob studií se hudbě věnuje profesionálně dodnes.

Zpočátku vyučovala hudbu – obor kytara, flétna - na ZUŠ v Hradci Králové a profesionálně působila ve folkové skupině KANTOŘI, kde zpívala, hrála na

kytaru, flétny, niněru, fanfrnoch, trumšajt. S touto skupinou vystupovala v mnoha TV pořadech v ČR i v zahraničí, koncertovala v celé řadě zemí a natočila

4 LP a 1 CD.   Společně s Pavlem Dobešem a Milošem Dvořáčkem založila sdruženíKrálovéhradecká folková Jednota, která byla volným sdružením sólových

muzikantů.  V současné době je majitelkou umělecké agentury, která se zabývá produkcí a zprostředkováním umělců a uměleckých programů, hraje a zpívá s

dámskou country skupinou Schovanky, která mimo jiné získala prestižní ocenění „Nejlepší dámská country skupina v Evropě “. Se Schovankami koncertuje v

ČR i v zahraničí, vystupovala v mnoha TV pořadech a natočila 7 CD. Posledním projektem je společné CD s Věrou Martinovou.

Vystupuje také sólově. Samostatně zpívá, hraje, komponuje, moderuje a věnuje se koncertování pro děti. Pro ně samostatně připravila 4 hudební představení,

vydala 3 CD a zpěvník ve formě omalovánek.

Diskografie:

1982 – LP – Kantoři „Polní Kvítí“

1984 – LP – Kantoři „Pokoj, štěstí, zdraví“

1985 – LP – Kantoři „Tam u Královýho Hradce“

1989 – LP – Kantoři „Krakonošův rok“

1991 – CD – Kantoři „Výběr“

1991 – LP – Schovanky „Schovanky No. 1“

1991 – CD – Schovanky „20 years“

1992 – CD – Schovanky „Schovanky“

1994 – CD – Schovanky „Výběr hitů 60tých let“

1995 – CD – Schovanky „Den přeslavný“

1999 – CD – Schovanky „Masters“

2001 – CD – Lída Helligerová „Ptačí svatba“

2002 – CD – Schovanky „Věra Martinová a Schovanky“

2003 – CD – Lída Helligerová „Půjdem spolu do Betléma“

2005 – CD – Lída Helligerová „Lidová písnička – na louce kytička“

2006 - omalovánky –„ Lidová písnička na louce kytička“

2008 – „Perníková pohádka“

 

 

LIDOVÁ PÍSNIČKA - NA LOUCE KYTIČKA

V tomto novém hudebním představení se zpěvačka Lída vydává s dětmi na výlet za českou lidovou písničkou a lidovými hudebními nástroji. Přivítá je louka plná rozkvetlých kytiček, které děti sbírají do vázy pro maminku a s každou poznanou kytičkou se učí novou lidovou písničku. Zazpívají si o ráčkovi, ovečkách, kukačce, kopřivě, poznávají a vyzkoušejí si hru na další lidové hudební nástroje jako jsou kastaněty, brumle, zvonek, maracas, fanfrnoch a dozvědí se, jak si takový lidový hudební nástroj vyrobit.

 

Na závěr si ještě všichni zazpívají směs nejznámějších národních písniček. Jako v každém představení, i v tomto jsou děti za své dovednosti odměňovány. Tentokrát kytičkou a fotografií zpěvačky.


představení je ozvučeno kvalitní zvukovou aparaturou
je vhodné pro děti od 3 do 9 let


PŮJDEM SPOLU DO BETLÉMA – vánoční koncert

 

Malí diváci se společně s protagonistkou vydávají na cestu do města Betléma, seznamují se s Josefem a Marií a prožívají tak nejstarší příběh o narození Ježíška.

 

Celý děj je vyprávěn prostřednictvím nejznámějších vánočních koled, jako jsou: Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody, Pásli ovce Valaši, Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Obloha se třpytí, Tichá noc, Den přeslavný a Na Novej rok.

 

Stejně jako v ostatních představeních i zde jsou děti zapojené pěvecky a rytmicky. Poznávají nové hudební nástroje -např. Rainbrush, či staročeský lidový fanfrnoch a stávají se spolutvůrci celého představení. Děti jsou odměňováni za spolupráci Betlémskými hvězdičkami a fotografií zpěvačky a každé dítě dostane kouzelný bombón, který má splnit jedno přání.



PERNÍKOVÁ POHÁDKA

Perníková pohádka je příběh o Perníkové chaloupce tak trochu jinak. Děti se společně s Mařenkou a Jeníčkem se vypraví do lesa a spolu s nimi zabloudí a dojdou až k perníkové chaloupce. Tam teprve zjistí, že Ježibaba není tak zlá, jak se na první pohled zdálo a Jeníček s Mařenkou nejsou zase tak hodní. Oni totiž neznají kouzelná slovíčka a tak zůstanou zavření v chaloupce, dokud si nevzpomenou a dokud nenapraví, co způsobili.

 

Pohádkový příběh je proložený písničkami  (Hrajeme si rádi, Cesta do lesa, Mařenka a Jeníček, Táta můj, Perníková...), ve kterých děti hlavně zpívají, ale také hrají na hudební nástroje.

 

Vše ale dobře dopadne a tak nakonec děti s Jeníčkem a Mařenkou pomáhají babičce upéct perník a mohou se vypravit na cestu domů.

 

Písničky napsala, zkomponovala a zpívá Lída Helligerová   

 

 

 

 Ptačí svatba